torsdag 27. desember 2007

Plastic Fantastic, wonderbare oppblåsbara kultur-stat....

Jeg hater kongefamilien. Kongefamilien er visstnok en del av norsk kultur. Jeg hater også sosialdemokratiet og deres form for likhetstenkning - også hater jeg venstreeliten, som innimellom også kalles "kultureliten".Kongefamilien, sosialdemokratene og venstreeliten inngår i et felles prosjekt som jeg velger å kalle "plast-Norge".

Når kongefamilien reiser rundt i landet og ser på kulturelitens utstillinger og skuespill er dette en del av plastnorge. Når Erik Solheim reiser rundt i Siri Lanka for å gjøre seg upopulær hos lokalbefolkningen og gi Norge "som merkevare" ekstra fame er dette en del av plast-Norge. Når Stoltenberg kaller et prosjekt som allerede er teknisk utdatert, og miljømessig suspekt fordi det innebærer å gravlegge oxygen og dermed hente det ut av økosystemet (All Co2 er også potensiell oxygen, og har vært oxygen en gang, før det ble brent eller omgjort til Co2 av et levende vesen, derfor må man finne måter å omgjøre Co2`en til oxygen igjen, framfor å gravlegge den) for en "månelanding" er dette en del av plast-Norge.
Samtlige politikere, og det parlamentariske system er en del av plast-Norge.

Plast-Norge er både fælt, depresivt og provoserende - og ikke minst fordummende. Heldigvis finnes det måter å unngå det på, og dermed rense hodet for unødvendig gugge. Plast-Norge ønsker å kommunisere med befolkningen og lure oss til å tro at det ikke er sykelig gjennom tv og radio, da spesielt de statlige mediene Nrk, Nrk 2, Nrk 3, P1, P2, P3 og P4. Heldigvis har det dukket opp andre medier som gjør at det er mulig å unngå plast-Norge og plast-nasjonalismen for de som måtte ønske det. Man kan laste ned alle de filmene og musikken man vil høre på gjennom nett, og dermed unngå radio og tv - også kan man kjøpe en DvD spiller.

Sett fra en fascistisk synsvinkel blir produksjonen av kunstig "kultur" av denne typen et ideologisk problem når den kunstige kulturen etter hvert blir selve det nasjonale. I gamle dager var fascismen knyttet opp mot noe som fascistene selv definerte som "nasjonalisme" men som var noe helt annet enn den sosialdemokratiske plastikk-kulturen, en kultur som i stor grad er knyttet opp til subsidier. Dersom subsidiene kuttes forsvinner kulturen.

Er der derfor logisk å kutte alle subsidier til alle kulturelle formål? Tja.... Blir ikke dette fryktelig høyrevridd?.... Tja.... For høyrevridd til å kunne kalles fascisme?....Njaaa... Men seriøst: Er du villig til å la dine skattepenger gå til en utstilling av lett vindskjeve krukker dyppet i sære farger, som deretter blir besøkt av kongefamilien mens NRK filmer? Nei. Disse prosjektene er helhetlig sett svært kostbare, og det samme er subsidiene som går med til å holde folk boende på de små bygdene der folk roper "hurra" når kongefamilien kjører forbi. Og på toppen av det hele sitter ledelsen i senterpartiet, SV og arbeiderpartiet og prater om "nasjonal solidaritet" eller noe annet fælt. Og samtidig som plast-nasjonalismen brer om seg (gjennom stadig flere statlige tv og radiokanaler) øker antallet trygdede og psykisk ustabile personer.

Essensen i denne lett sinnsforvirrede tankestrømmen er at Norge bør bli litt hardere i kantene. Aller først bør parlamentarismen avskaffes til fordel for en teknokratisk og korporativ ettpartistat, og deretter bør "høyrevridde" reformer igangsettes. Hva skal vi med offentlig kultur? La oss kutte alle subsidier! Hvorfor holder vi folk boende på landet gjennom subsidier når vi har så mange flotte byer i dette landet? Kutt alle subsidier! Hvorfor har vi så mange rare skatteregler når vi kan kutte i det kostbare offentlige byråkratiet gjennom å innføre lavere og flatere skatt? Lavere og flatere skatt! Hvorfor skal vi bruke penger på fredsarbeid når alle hater det, og både Oslo-avtalen mellom Palestina og Israel, samt Solheims herjinger i Siri Lanka har slått feil? Bort med det! Hva skal vi med lokaldemokrati når de egentlig ikke bestemmer alikevell? La oss fjerne det også, så sparer vi litt ekstra! Og hva faen skal vi med verneplikt når Saddam Husseins 2 millioner vernepliktige soldater var totalt unyttige i en kampsituasjon mot moderne våpen? La oss kutte det også! Og hva i all verden skal vi med kongefamilien? Vi kutter den også, også statskirken selvfølgelig.... Oj, der sparte vi plutselig 20 milliarder ekstra - Tjoho!

Etter hvert som fornuften tar overhånd vil statsbudsjettet omtrent bli halvert fra det det er nå, og fravøret av statlig intervensjon og forbruk vil få postive sosiale så vell som økonomiske konsekvenser på en del områder. Men diktatoreren vil samtidig legge på et par ekstra utgifter som er i hans interesse:

1) Etableringen av en paramilitær milits som hindrer tilhengerne av kvasi-sosialismen, plast-nasjonalismen og den tradisjonelle orden i å gjennvinne makta gjennom vold og terror.
2) Etableringen av en ungdomsorganisasjon som foruten å organisere diverse sosiale aktiviteter også læres opp i sunne ideologiske og politiske holdninger.
3) Selv om det er mulig å kutte drastisk i de statlige mediene bør man i det minste beholde en statlig tv-kanal, og en statlig radiokanal. Det trenger ikke å være noe dyrt og fansy med glorete underholdninsshow, bare litt nyheter og politiske programmer og sånt - så tar de private seg av underholdningen.

Nummer 3 vil i norske forhold bety en reduksjon i driftskostnader i forhold til dagens nivå, mens bare nummer 1 og 2 vil være nye utgifter. Framfor alle de kuttene som det er mulig å gjøre så fort økonomien taes ut av såkaldt "folkelig" og "demokratisk" kontroll er det nærmest ingenting.
Og hva har så alt dette med kultur å gjøre?

Svaret er logikk. Øøøøh? Hæ? Forklar nærmere?

Okay:
Når staten slankes av en person som ikke lenger er avhengig av akutt støtte fra en befolkning som er lært opp til å tenke uansvarlig og bli lurt av populister som f.eks Kristin Halvorsen vil det forekomme en revolusjonær forandring som i svært stor grad er kulturelt betinget. Hierarkiene blir enklere, ansvarsforhold blir enklere osv osv. Folk som er vant til å tenke i stats-sosialistiske baner ("Faen heller, vi må tenke på fellesskapet, alle må ha det bra lissom. Hva skal vi gjøre uten kultur?") vil ikke klare å se for seg en slik utvikling, da offentlig sektor er den eneste progressive kraften sett fra deres synsvinkel.

Det eneste som jeg er litt usikker på er hvordan en plan som denne skal fungere sammen med korporatisme. Korporatisme innebærer at statens planer kan bli forkastet av korporasjonene, og en befolkning som er lært opp til å elske staten vil bruke den innflytelsen som de får gjennom korporatisme til å hindre statens tilbaketrekning. I Italia førte korporatisme til mer byråkrati og større subsidier, ikke mindre. Etter at militærjuntaen kuppet den stats-sosialistiske presidenten i Chile ble det aldri utviklet noe korporativt system. Istedenfor ble landets økonomiske og politiske reformer i stor grad overlatt til en gruppe høyreradikale økonomer kaldt "chicago-guttene". Grunnen til at korporatisme etter tradisjonell fascistisk modell ble forkastet av Pinochet kan ha noe å gjøre med den italienske erfaringen.

like fullt tror jeg at det er mulig å kombinere disse to tingene. Korporatisme bør ikke brukes til å oppnå "folkelig kontroll" over næringslivets beslutninger da dette kun hindrer økonomisk vekst, men det kan brukes til å f.eks gjennomføre miljøvernstiltak innen industri og produksjon. Fordi slike tiltak er økonomisk belastende for næringslivet bør det taes igjen gjennom lave skatter og få reguleringer på andre områder. Venstresiden ønsker ikke å forstå dette, noe som delvis kommer av at de ikke ønsker å ta konkrete valg. Mer av alt, og alt til alle er deres filosofi. Derfor er de både for og imot nasjonalisme (de vil ha økonomisk nasjonalisme gjennom anti-globalisering, men ikke kulturell nasjonalisme) De er både for og imot staten (staten skal på sikt avskaffes, men først må den bli sinnsykt stor) De er både for og imot ytringsfrihet, Både for og imot prestestyret i Iran. Både for og imot islam, både for og imot Sovjet-unionen den gangen det eksisterte osv osv. Dersom venstresiden forsvinner vil rasjonell tenkning og rasjonell handling bli enklere.

Avanti Fascismo!

1 kommentar:

Anonym sa...

hvorfor ikke:)