torsdag 28. februar 2008

Blogg finito!


Dette blir innlegg nr 81 i denne bloggen - og det blir det siste. Jeg skal nemlig begynne å redigere min egen nettavis, AVE! som skal være et internasjonalt fascistisk nyhetsbrev som skal komme ut som word eller PDF-attachment en gang i måneden til de som setter seg på mailinglisten. For å ikke bli helt datanerd har jeg derfor besluttet å avslutte mine skriblerier på denne bloggen, og heller kun fikse og ordne bilder, artikkelrekkefølge, innledning og slikt til avisen. (Alle som vil kan komme med bidrag til nasjonal-syndikalist@hotmail.com) I løpet av denne det tre-kvart året som jeg har skriblet på denne bloggen har jeg vært innom en rekke spennende temaer som alle har vært av interesse for fascismen. Jeg har forsøkt å tenke nøye gjennom ting før jeg har skrevet, men jeg har sikkert tastet ned en og annen absurditet, eller grov skrivefeil alikevell.

Den forhenværende partilederen til American Fascist Party - Seth Tyrson - skrev en gang at fascister hverken utgjorde det ytterliggående høyre eller det ytterliggående venstre, og at det å være en fascist derfor krevde tenkning og forståelse. (Seth Tyrson mente også at ingen ordentlige fascister kunne stemme på republikanerne, og måtte velge demokratene istedenfor - men dette var det ikke alle som var enige i)


Både libertarianere, anarkister, kommunister, vulgær-rasistiske såkaldte "nynazister" eller "nasjonalister" og mange andre grupper presenterer enkle og endimensjonale, nærmest innstinktive løsninger på verdens problemer. Kommunister skriker "Stat!Stat!Stat!Stat" på forskjellige, mer eller mindre sofistikerte måter, mens de veiver med sine røde flagg, anarkister skriker "fuck alle autoriteter lissom!" libertarianere skriker om og om igjen at: "Det frie marked tar seg av det" mens rasistene kun er redde for alle som ikke ligner på dem selv. Sett i et slikt perspektiv virker det logisk at fascismen skal være en ideologisk kompis med sosialdemokratene og sosialliberalerne "løsningene finnes i sentrum" osv osv - men dette føles heller ikke riktig. For er egentlig sentrum sentrum, eller er "moderatorna" - som de heter i Sverige - egentlig moderate? Og er fascister særlig moderate?


Sistnevnte er ikke opp til meg å bedømme, men Jens Stoltenberg, som er det største symbolet på moderasjon i Norge er fullstendig ekstrem når det gjelder kompromiss og politisk akrobatikk - Eksempler kan være hvordan han gav lederen for magazinet skylden for problemer med muslimske land samtidig som han hevdet å være en beskytter av ytringsfriheten, hvordan han klarte å sno seg inn i regjeringsposisjon en tid tilbake gjennom å gå bort i fra en avtale han tidligere hadde gått med på anngående gasskraftverk, eller hvordan han løy om å skulle redde nordnorske fiskere gjennom å opprettholde subsier før sist valgseier. Stoltenbergs sist stunt var forøvrig å love å jobbe mot at vi i Norge skal betale mesteparten av vår skatt gjennom klimaavgifter slik Al Gore anbefalte da han var på besøk. Kommer dette til å skje? Nei.


Kristin Halvorsen forsøker nå å lære seg knepene - men lærlingen har ennå til gode å gjøre slik triksing like bra som sin læremester. Når SV sin oppslutning nå synker så lavt at de muligens kommer under sperregrensen ved neste valg fordi Fru Halvorsen ikke er flink nok til å manipulere befolkningen fører dette til at en ny runde som statsminister for Jens Stoltenberg blir alvorlig kompromitert - og derfor er det svært lite sannsynlig at Halvorsen noensinne vil få høre "You have done well my apprentice" fra Stoltenberg, eller bli oppgradert fra lærling til mester. (Innen Sith tradisjonen skal dette egentlig skje gjennom at eleven dreper mesteren, men unntak kan sikkert gjøres for ekstra flinke elever, muligens har ikke Halvorsen en gang prestert nok til å få sin egen lyssabel. Hun har ikke klart å gi videreførelsen av status-quo en hinne av venstreradikal glassur, slik som egentlig var meningen)


Å avslutte bloggen nå virker som en god ide, for jeg har en følelse av at jeg begynner å skjære ut i veldig mye vås og tøv - og dette var egentlig ment som en høykvalitets blogg. Men aller først skal jeg si litt mer om det temaet som jeg var innepå før jeg skeiet over i Sith og Starwars. Altså: Fascismen er verken høyreekstrem (verken i økonomisk eller rasistisk forstand) og ei heller venstreekstrem i verken anarkistisk anti-stat og anti-autoritets ekstremisme, eller venstreekstrem i sin kommunistiske total stat, total underkastelse og total sentraliseringsform. Fascismen befinner seg heller ikke i det politisk-akrobatiske sentrum, ettersom det finnes et sett med svært fastlåste mål og ambisjoner som skal forfølges. Fascisme er egentlig en ganske firkantet doktrine, og den er på ingen måte sammenlignbar med den berømte løken uten kjerne - slik venstresiden av og til forsøker å late som. Derfor er det også logisk at fascismen som doktrine sparker i alle retninger.


Det finnes ingen naturlig kobling fascismen vulgær-nasjonalistiske kloakkorganisasjoner som Vigrid og NP, det finnes heller ingen kobling mellom fascismen og det tradisjonelle akrobatiske sentrum, ei heller en kobling mellom fascisme og kommunisme. Fascismens nærmeste ideologiske slektninger er anarko-syndikalismen på venstresiden, og konservativismen på høyresiden, men de konservative og fascister kan kun samarbeide dersom de konservative ikke glir for langt ut til høyre slike republikanerne har gjort i USA, og fascister og den syndikalistisk innspirerte delen av anarkismen kan kun samarbeide dersom anarko-syndikalistene (en nesten ikke-eksisterende politisk doktrine i nord-Europa og USA) aksepterer fascismens tese om at et minimum av stat alltid vil være nødvendig, og at lokaldemokratisk eksperimentering i form av selvstyrende byer og lokalkorporatisme (Fristaten Fiume, Salo) kun er en mulighet etter en lengre periode der den nasjonale korporatismen blir etablert.


Jaja. Og slik er det. Kampen for en folkelig og politisk oppvåkning i Norge fortsetter, men denne bloggen avsluttes - skjønt helt avsluttes den ikke, for det som er skrevet her vil bli stående til nettet bryter sammen, eller blogger.com stenger den (hvilket jeg tror vil innebære at det må gå et år eller to uten noen klikk)


Absolutt helt til slutt vil jeg oppsummere noen av stikkordene for hva det står skrevet om i denne bloggen, slik at de som kun tittet innom kan vite hva de kan lære mer om gjennom å ta en titt på de resterende 80 innleggene som kommer bak dette:


Korporatisme, Mussolini, Kristin Halvorsen, Den rødgrønne regjeringen, anti-parlamentarisme, New Public Management, Putin, Vold, Starwars, islam, Robert Michels, skattestreik, Kloakkorganisasjonene Vigrid og NP, Sqadrismo, Struktur, Fascisme & Festivaler, Revolusjon, Den franske revolusjon, borgerlighet, Pinochet, Oswald Mosley, Chiang Kai Check og Kuomintang, totalitarisme, kongefamilien, skatt, stil og kultur i politisk sammenheng, nasjonalbolsjevikene, dyremishandling, SALO, frykten for det overnasjonale, FRP koden, Futurisme, homofili, utdanning, Historieforfalskern Bernt Hagtvedt, det fascistiske mennesket.


Her er nettsiden til avisen som jeg nå skal lage:



12 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg tror ikke helt at du har skjønt hvilket samfunn du er en del av. Fascismen er allerede en realitet. Man kaller det imidlertid ved et annet navn enn fascisme. I nytale heter det SOSIALDEMOKRATI.

Anonym sa...

Jeg er uenig. Sosialdemokratiets mentale og etiske pakke - samt målsetning på lengre sikt - er kommunistisk, men økonomisk er den nesten fascistisk, bortsett fra at sosialdemokratisk korporatisme er en light-versjon av fascistisk korporatisme. Å hevde at sosialdemokratiet er fascistisk på grunnlag av den økonomiske politikken blir for tynt.

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Home Broker, I hope you enjoy. The address is http://home-broker-brasil.blogspot.com. A hug.

Anonym sa...

I want not approve on it. I assume precise post. Particularly the designation attracted me to be familiar with the whole story.

Anonym sa...

Genial dispatch and this enter helped me alot in my college assignement. Gratefulness you for your information.

Anonym sa...

Easily I acquiesce in but I think the list inform should secure more info then it has.

Anonym sa...

Brim over I agree but I contemplate the list inform should secure more info then it has.

Anonym sa...

Ja, sannsynligvis sa det er

Anonym sa...

It will come with a detachable hood that is really useful in extreme cold.
the excellent of kids' down jackets is tremendous with no question.

Look at my web page ... moncler online

Anonym sa...

Though its cheap price, it defies a person's expectation of aiming or feeling low priced. Adidas sneakers are on the list of best brands of shoes today. you'll find it flexible grooves to boost the articulation and flexibility.
Be anxious is a purely natural response, but sample to identify that
which it is owners are afraid related with. http://www.
crayonpedia.org/mw/Pengguna:CalvinJyt

Anonym sa...

人生のすべて
の良いもののよ
うにスペースファクトリー
アウトレットを
見つけるのは容
易ではありませ


Feel free to visit my blog :: ミュウミュウ

Anonym sa...

黒金銀革材料やエキゾチ
ックレザーの多くの異なる種類があ
りミュウミュウの靴は多くのファッショ
ンファンのため
に持っている必
要がありますになっている

Also visit my website ... miumiu バッ