tirsdag 12. februar 2008

Revolusjonen vs parlamentarisme


Vi fascister må huske på at ondsinnede politikere i SV og Krf og de andre parlamentariske partiene vil være svært raske til å forsøke å slenge seg på den fascistiske bølgen dersom fascisme blir populært. Jeg har ingen problemer med å se for meg Kristin Halvorsen eller Dagfinn Høybråten argumentere for fascisme, da de vil selvfølgelig gjøre hva som helst for å tilpasse seg skiftende stemmninger i befolkningen. Men samtidig må det fascistiske partiet passe seg for dem da de gjennom sine aktiviteter vil ønske å vanne ut og uskadeliggjøre fascismen. Politikernes evne til rask forandring tydeliggjør også behovet for en regjering som oppdrar folket, framfor at folket oppdrar regjeringen. Hva om det fks var kommunisme som var pop framfor fascisme? Hadde de svingt seg med da også?

Fordi fascismen er revolusjonær og anti-parlamentarisk er det viktig at ikke fascistpartiets politikere blir korrumpert av det parlamentariske system. Uten et parti kan det ikke gjennomføres noen revolusjon, og uten en revolusjon kan det ikke etableres en ettpartistat med fagforeningsstøtte i form av korporatisme eller (nasjonal)syndikalisme. Partiets aktiviteter i stortinget og i andre kriminelle og halvkriminelle arenaer er viktig av taktiske årsaker, men samtidig er dette et tveegget sverd.

Så det fascistiske partiet kan godt være en del av parlamentarismen, kanskje til og med ha sin egen korrupsjons og smørekasse, og plassere de sleipeste og dyktigste av sine medlemmer på tinget - men så fort revolusjonen er gjennomført, eller partiet har nok stemmer til å kaste demokratiet på historiens søppeldynge bør også de av medlemmene som har blitt korrumpert gjennom deltagelse i parlamentarismen rykkes ned i stillinger der de ikke har politisk makt, slik at de på den måten ikke bidrar til å spre parlamentarismens korrumperte ukultur inn i fascismen og det fascistiske partiet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hmm.

Jeg tror du forveksler italienske forhold i 1920-årene med dagens forhold i Norge. Da fascistene fikk seter i parlamentet foraktet de naturligvis denne institusjonen, sløv, likegyldig, korrupt og mafia-innfiltrert som den var (og vell egentlig er i dag også)

Vet du hvorfor fascismen er "ytre høyre fløy" forresten? Det var ikke fordi fascistpartiet automatisk ble sett på som så forferdlig høyreorientert, det var fordi de ble plassert ytterst til høyre i parlamentet. De konservative fungerte dermed som en buffersone mellom fascistene og de liberale og sosialistiske partiene. Dersom fascistene skulle sitte ved siden av liberalerne, eller ved siden av sosialistene hadde det bare blitt slossing (og det ble det jo også. Har lest at det nesten ble en skyteepisode en gang, da en av fascistene trakk en pistol mot en av sosialistene.)

Selvfølgelig finnes det mye fælt på stortinget også, men rent kriminelt er det ikke - slik jeg ser det i hvert fall.