onsdag 26. september 2007

Burde vi stanse oljeutvinningen?

I dagens utgave av klassekampen mener en Dokk Holm at vi burde stanse norsk oljeutvinning for på den måten å presse oljeprisene opp, og dermed legge press på utviklingen av alternative energikilder.

Dette er en god ide. Gjennom vår oljeutvinning skapes det ubalanse, ikke kun i atmosfæren, men også i Norges økonomiske og mentale tilstand. Oljeutvinning fører til at sammenhengen mellom arbeid og produksjon på den ene siden, og konsum og velstand på den andre løses opp, og denne oppløsningen fører til at vår økonomiske og politiske situasjon blir forvirrende og uklar, samt at det hoper seg opp massevis av penger som vi ikke kan bruke pga renta. Danmark og Sverige er omtrent like rike som Norge, men de har flinkere politikere – kan dette ha noe å gjøre med vår oljeutvinning?

Den onde Kristin Halvorsen, te-selskaps miljøvernminister Helen Bjørnøy og resten av den kvasi-rødgrønne og brune regjeringen vil selvfølgelig aldri tørre å diskutere noe så radikalt som å stanse oljeutvinningene, uansett hvor mye problemer global oppvarmning fører med seg. I likhet med Hitler og hans nasjonalsosialistiske regime er de i virkeligheten i lomma på investorer og næringslivet. Sosialisme og miljøvern kan aldri bli noe annet enn prat og symbolbruk hos partier som SV og AP.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hmm. Tenk om du har rett? Tenk om radikal miljøvernspolitikk bare lar seg gjennomføre gjennom revolusjon, ettpartistat og fascisme?

Dersom situasjonen blir kritisk kan fascismen komme seg opp og fram på dette ene punktet. Hierarki og totalitarisme vil da komme som frynsegoder vedsiden av miljøvern, men ikke være hovedsak.