søndag 23. september 2007

Hippier?


Har lenge hatt et ambivalnet forhold til hippier. På den ene siden er det jo fint med fred og kjærlighet og sånt, også dette med å gjøre opprør mot autoriteter osv osv. Men på den andre siden er de så vanvittig dumme og overfladiske at det er helt flaut. Hippi som filosofi går i korthet ut på at man alltid skal tenke på seg selv først, at man trenger rusmidler for å oppnå høyere selvbevisthet dvs finne seg selv, og at stil og innpakning alltid er viktigere enn innhold. Sistnevnte har også fascister til tider blitt beskyldt for, men fascisme har tross alt mye og dypt innhold sammenlignet med fks hippi-kulturen.

Noe av det som kjennetegner hippier er at de støttet alt som de ikke selv er utsatt for. Dette er fks sovjetunionen, Hamas, Hizbolla, antisemitisme, nynazisme osv osv. Hippiekulturens budskap om å alltid sette deg selv i sentrum, over alle andre, og kombinert med overfladisk opprør av typen "hush Bush" gjør at den lett slår rot på venstresiden, og dermed svekker den. Det at vi i dag ikke lenger har noe ordentlig venstreside i hverken Europa eller USA kan ha noe å gjøre med hippiene.

I det minste må et fascistisk parti unngå å ta opp i seg hippie-elementer. Man trenger ikke å ta dop for å finne seg selv, man trenger ikke å gå i stygge klær, man trenger ikke å være en overfladisk konsument osv osv. Kort sagt trenger man ikke å være en zombie, det er ikke bra å være en zombie. Den fascistiske revolusjon må være en revolusjon som er anti-kapitalistisk anti-spissborgerlig, anti-hippie og anti-zombie.

Bilder av amerikanske hippier i fritt forfall:
http://www.zombietime.com/hall_of_shame/

5 kommentarer:

Anonym sa...

Enig. Hippier er teite.

Anonym sa...

så snevert og dumt sagt.

Anonym sa...

lite nyansert og totalt blottet for historisk insikt. Latterlig overfladisk snobberi.

Anonym sa...

hippier er mongo!

Anonym sa...

hippier er mongo!