lørdag 1. september 2007

Offentlig sektor, middelklasse-venstre, Frp og revolusjonen.

Mange på venstresiden ser på offentlig sektor som et mål i seg selv. Det som skjer utenfor staten og politikernes kontroll er mindreverdig i forhold til det som skjer i statens regi hevder de. Jeg kan sitere hva en arbeiderparti representant sa som avsluttende innlegg i en debatt jeg var på før sommerferien:

”Vil vi ha et godt og trygt tilbud til de eldre, eller vil vi ha en privat løsning?”

Tanken bak er at det offentlige er best, fordi det er offentlig. Offentlig sektor sees ikke her på som et middel til å oppnå noe, fks god eldreomsorg – men som et mål i seg selv. Jo større offentlig sektor, jo varmere samfunn. Mange på venstresiden ser på arbeiderklassen som en tafatt gruppe mennesker som trenger den store og varme offentlige sektoren for å kunne leve verdige liv. Dette er en devaluering av arbeiderklassen, og på sikt utgjør er en slik tankegang en trussel mot arbeiderklassens verdighet og kultur. Den store og varme offentlige sektoren må naturligvis styres av øvre middelklassepolitikere som Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen. De skjønner arbeiderklassens interesser bedre enn de gjør selv – og når arbeiderklassen stemmer på Frp ser de på det som det endelige beviset på at DE vet best.

I Norge i dag sees arbeiderklassen på som så mindreverdig at folk rømmer bort fra den. Ikke nødvendigvis fordi det er så uendelig mye mer spennende, givende eller lønnsomt å jobbe som revisor, byråkrat i offentlig sektor eller andre middelklasseyrker, men fordi arbeiderklassen sees på som verdiløs. Fordi Norge ikke klarer å opprettholde sin egen arbeiderklasse må vi hente inn fremmedarbeidere. Folk fra andre land må komme for å hjelpe til med alt fra vaskejobber til kundeekspedering.

Dette er et resultat av at arbeiderklassen - den produktive delen av norsk arbeidsliv – er under stadig kraftigere angrep fra middelklasse-venstre. Gjennom et helhetlig angrep på middelklasse-venstre kan borgerskapet og staten svekkes, og dermed muliggjøre en mer revolusjonær venstreside. Hvis de fordummende og halvkriminelle elementene blir pushet ut fra stortinget gjennom en overlegen valgseier til fks en Frp-høyre koalisjon vil fraværet av populistisk og fordummende bakgrunnsstøy gjøre det enklere for de store masser å tenke klart. Først da vil revolusjonær handling, tenkning og holdningsendring bli mulig.

Avanti Fascismo!

Ingen kommentarer: