fredag 14. september 2007

Det fascistiske menneske



På hvilken måte er det fascistiske mennesket forskjellig fra det kvasi-sosialistiske og kapitalistiske mennesket? Det kvasi-sosialistiske og kapitalistiske mennesket tror i likhet med fks det føydale, eller det før-siviliserte mennesket på en del grunnleggende sannheter. Dette kan være ting som fks, at høyt forbruk er mer høyverdig enn lavt forbruk, at staten passer på de svakeste i samfunnet, at jorden er flat, at politikere som regel er snille, at teoretiske yrker er mer verdifulle og høyverdige enn praktiske osv osv.

Et godt eksempel på sistnevte er en observasjon jeg gjorde under en debatt i Tromsø en tid tilbake. Ekslederen for ATTAC, Magnus Marsdal (en forferdelig utdatert, kjedelig og uoriginal type) var på turne for å promotere syte-boka si om hvorfor venstresiden mister velgere til Frp. Et sted ut i debatten pratet han med en av de fremmøte, og denne fortalte at han var ambulansekjører ved siden av å studere Juss. (akkurat da omhandlet debatten mobilitet i arbeiderklassen, og ambulanseføreren snakket om at hans foreldre er ufaglærte arbeidere, eller noe sånt noe) En person som meg vil helt klart hevde at ambulansekjøring er både mer krevende, og mer verdifullt enn juss-studier. Å åpne en bok og lære seg det som står der er noe de aller, aller fleste kan klare. Magnus Marsdal derimot - proklamerte det nærmest som en seier for arbeiderklassen generelt, og norsk venstreside spesielt at vedkommende ambulansesjåfør studerte juss! Hva faen? Ambulansekjøring krever høye reflekser, man må takle stress, være våken på jobb osv osv. Å studere juss krever…..? Tja, et par timers lesing i uka, pluss at det kan være en fordel å henge på forelesninger. Personer med enorme psykiske og fysiske problemer vil som regel være i stand til å studere juss, men vil ikke være egnede ambulansesjåfører.

Denne grenseløse respekten for bøker og kunnskap er en del av den kapitalistiske og kvasi-sosialistiske tankemåten som definerer vår tid. Fascister tror ikke på noe av dette. Teoretiske yrker er ikke mer høyverdige enn praktiske, høyt forbruk er ikke et mål i seg selv, staten passer ikke på de svakeste i samfunnet, og politikere er ikke, og trenger ikke å være snille.

De som bidrar til å spre disse mytene må motarbeides. SVs lave oppslutning ved valget er et skritt i riktig retning, etableringen av et fascistisk parti vil være et annet. Gjennom å riste av seg falsk kunnskap av denne typen vil det bli enklere å tenke klarere, og klar tenkning er en forutsetning for en hver revolusjonær utvikling.

Ingen kommentarer: